Skatten är funnen

Minns ni att jag sa att jag ser skatten. Det stämmer här ska ni få höra på vad som hände:
Jag och två i besättningen hade fått lärt oss om ytspänningen men sen såg jag något längre fram. Vi vågade inte gå in i skogen alldelse själva så vi gick tillbaka till fartyget och sov en stund. Sedan blev vi väckta av ett högt ljud, tänk er ett lejon, eller nej var de en katt, eller var det en elefant. Klart det var en älg sa en passagerar högt och tydligt. När passageraren sa så vågade jag än mindre gå ut i skogen. Jag satte mig som en boll och tog täcket över huvudet i hopp om att älgen inte skulle hitta mig och äta upp mig. Jag satt där några timmar sen kom de och hämtade mig och gissa vad de hade med sig? 
 
Ingenting.. utan de sa att jag skulle följa med och att älgen var borta. Jag blev glad och nyfiken som jag alltid är. Jag klädde på mig kaptensklädseln och gick ut. Vi gick en lång lång stund, flera timmar kändes det som innan vi kom fram till en plats där det fanns en cirkel och ett rör.
- Hmm..vad ska vi göra med det här? frågade jag
- öppna skatten såklart, sa en passagerar glatt
- hur då? 
- du fyller röret med vatten och sprutar på cirkeln så klart.
- jag gick till sjön och fyllde röret med vatten och sprutade i cirkeln och vips så kom skatten fram och där stod min underbara familj framför mig och jag blev så glad att jag började gråta! Äntligen har jag funnit min skatt sa jag tyst för mig själv.
 
 
Alla har vi någon skatt vi letar efter. Istället för att finna sin familj som skatt går det utmärkt att finna något annat som tillexempel ett fikabord med varandra så som barnen i förskolan kommer få göra efter att de provat trycket med att spruta ner mig, i en hink och/eller i en rockring. Här utvecklar de kunskap om vattentryck, avstånd och hastighet samtidigt som vi kommer tala om vänskap och att man ska ta hand om varandra i samband med att detta projekt avslutas. 
 
 
Jag som kapten vill tacka er alla som följt med på resan och hjälpt mig finna skatten. Jag hoppas ni haft en behaglig resa och återkommer.
 
 
 
 
Skepp ohoj, tack för all hjälp!
/ Kapten Malin 
 

barnochvatten.blogg.se

Mitt namn är Malin och jag studerar tredje terminen på förskollärarprogrammet och på denna blogg kommer ni kunna följa min planering, utförande och reflektioner kring min PRO uppgift som handlar om att använda Vatten som tema med barn, i kursen; Att uppfatta omvärlden, naturvetenskapliga och tekniska perspektiv.

RSS 2.0